Omgeving overzicht

Arnhem

De bruisende stad Arnhem heeft veel te bieden voor jong en oud. Urenlang winkelen in de binnenstad en hetModekwartier, lekker uitgaan of heerlijk genieten van spectaculaire natuur in één van de vele stadsparken! Bezoek vele creatieve evenementen zoals het Fashion Festival Arnhem of breng je dag door bij de leukste topattracties zoals Koninklijke Burgers’ Zoo of het Nederlands Openluchtmuseum. Deze attracties trekken gezamenlijk jaarlijks vele miljoenen bezoekers.

Arnhem is groen! Arnhem ligt middenin een spectaculaire groene omgeving, met aan de ene kant de Veluwe en aan de andere kant het uiterwaardgebied. In de stad zelf vind je imposante bomen, sfeervolle parkjes en prachtige landgoederen. Maar ook veel bijzondere tuinen en de mooie groene singels rond het centrum van de stad ontbreken niet.

Arnhem is creatief! Arnhem is zetel van ArtEZ hogeschool voor de kunsten, waaronder beeldende kunst en mode. In de binnenstad en het Modekwartier zijn dan ook tal van modeateliers gevestigd. Het veelzijdige en bijzondere winkelaanbod van Arnhem trekt publiek uit binnen- en buitenland. Te midden van die winkels bevinden zich talloze cafés en restaurants aan gezellige pleinen, kleine hofjes en natuurlijk ook aan de oever van de Rijn. 

Arnhem ademt cultuur! Als thuisbasis van gezelschappen als Introdans en Het Gelders Orkest, met een prachtige schouwburg, het GelreDome  en een gevarieerd aanbod aan kleine(re) theaters en podia.